Nye regler for markedsføring via sosiale medier?

Vi har i NORDMA i lenger tid hørt at det jobbes med å få på plass nye, nordiske retningslinjer for markedsføring via sosiale medier. Forbrukerombudsmennene i de nordiske landene har jobbet sammen om dette i en tid.
Illustrasjon: Flickr, kdonovan_gaddy

Et utkast til disse retningslinjene ble før jul sendt på høring i Danmark. Forbrukerombudsmanden i Danmark skriver her at formålet med retningslinjene er å skape klarhet i forhold til hvordan de alminnelige reglene markedsføringsloven skal anvendes for markedsføring i de sosiale mediene.

Forbrukerombudet i Norge har ikke publisert en norsk versjon av retningslinjene. Så vidt vi er kjent med vil disse heller ikke bli sendt på høring i Norge. Vi vet derfor ikke nøyaktig hvordan den norske versjonen av disse retningslinjene vil være. Vi har vel likevel grunn til å anta at de i innhold vil legge ganske tett opp til den danske versjonen. Høringsfristen til det danske utkastet gikk ut i desember i 2011, vi har derfor ennå heller ikke sett den endelige danske versjonen.

I NORDMA følger vi dette arbeidet tett og vi er i løpende kontakt med Forbrukerombudet. Vi har også et godt samarbeid både med Sverige og med Finland i denne saken.

Stikkord for hvilke spørsmål som behandles i utkastet til retningslinjene er:
• Forbudet mot skjult reklame
• Uanmodet elektronisk markedsføring
• Markedsføring overfor barn og unge
• Innholdet av bannerreklamer
• Ansvaret for markedsføringens innhold
• Grenseoverskridende markedsføring

Dersom du vil sette deg inn i det danske utkastet, finner du det her.

Dersom du har kommentarer eller spørsmål til disseretningslinjen ta gjerne kontakt med daglig leder i NORDMA Therese Fevang.
 

NORDMA informerer

rettigheter

KLARERING AV RETTIGHETER

Når kan du bruke andres bilder, musikk, litteratur m.v i markedsføringen?

LES MER
Sms_bilde

FELT I MARKEDSRÅDET FOR SMS-SPAM

Helsekostkjeden må betale 80 000 kroner for å ha sendt uønsket markedsføring på SMS. Hva kan NORDMAs medlemmer lære av dette?

LES MER
ECHOAWARDS

ECHO AWARDS 2015

ECHO Awards vil bli arrangert i Boston i oktober 2015. NORDMA håper og tror at Norge også i år kan settes på kartet, ettersom alle våre vinnere fra Max Marketing Mix 2015 er automatisk kvalifisert til semifinale.

LES MER
nyemedlemmer

VI ØNSKER NYE MEDLEMMER VELKOMMEN

NORDMA ønsker 3 nye medlemmer velkommen.

 

LES MER
callsenter

DE USERIØSE CALLSENTRENE MÅ STANSES

Kommentar fra Per Christian Opsahl, daglig leder og advokat i bransjeforeningen NORDMA.

LES MER
klagest

KLAGESTATISTIKK FRA FORBRUKEROMBUDET

NORDMA har mottatt klagestatistikk fra Forbrukerombudet.

LES MER
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.
Lukk