Nye regler for markedsføring via sosiale medier?

Vi har i NORDMA i lenger tid hørt at det jobbes med å få på plass nye, nordiske retningslinjer for markedsføring via sosiale medier. Forbrukerombudsmennene i de nordiske landene har jobbet sammen om dette i en tid.
Illustrasjon: Flickr, kdonovan_gaddy

Et utkast til disse retningslinjene ble før jul sendt på høring i Danmark. Forbrukerombudsmanden i Danmark skriver her at formålet med retningslinjene er å skape klarhet i forhold til hvordan de alminnelige reglene markedsføringsloven skal anvendes for markedsføring i de sosiale mediene.

Forbrukerombudet i Norge har ikke publisert en norsk versjon av retningslinjene. Så vidt vi er kjent med vil disse heller ikke bli sendt på høring i Norge. Vi vet derfor ikke nøyaktig hvordan den norske versjonen av disse retningslinjene vil være. Vi har vel likevel grunn til å anta at de i innhold vil legge ganske tett opp til den danske versjonen. Høringsfristen til det danske utkastet gikk ut i desember i 2011, vi har derfor ennå heller ikke sett den endelige danske versjonen.

I NORDMA følger vi dette arbeidet tett og vi er i løpende kontakt med Forbrukerombudet. Vi har også et godt samarbeid både med Sverige og med Finland i denne saken.

Stikkord for hvilke spørsmål som behandles i utkastet til retningslinjene er:
• Forbudet mot skjult reklame
• Uanmodet elektronisk markedsføring
• Markedsføring overfor barn og unge
• Innholdet av bannerreklamer
• Ansvaret for markedsføringens innhold
• Grenseoverskridende markedsføring

Dersom du vil sette deg inn i det danske utkastet, finner du det her.

Dersom du har kommentarer eller spørsmål til disseretningslinjen ta gjerne kontakt med daglig leder i NORDMA Therese Fevang.
 

NORDMA informerer

ECHO 2014 ECHO Lock UP black bkgrnd

ECHO Awards 2014

ECHO Awards vil bli arrangert i San Diego i oktober 2014. NORDMA håper og tror at Norge også i år kan settes på kartet, ettersom alle våre vinnere fra MMM 2014 er automatisk kvalifisert til semifinale i New York. 

2014-04-14
.: Les mer her
451591999

Nominer dine teamledere til kåringen av årets teamleder.

VIRKE og NORDMA inviterer alle callsentere til å nominere sine teamledere til kåringen av årets teamleder outbound og årets teamleder inbound/kundeservice.

2014-04-07
.: Les mer her
NORDMA_TJENESTE

NORDMA tilbyr ny tjeneste for medlemmer.

Medlemskapet i NORDMA skal være lønnsomt og nå tilbyr NORDMA en ny tjeneste for våre medlemmer. Det er nå mulig for medlemmer å kjøpe prosjektledertimer og juridisk bistand/rådgivning fra NORDMA for en rimelig pris.

2014-04-03
.: Les mer her
Redd-Askeladden-464x230

Hva er kjøpsutløsende donasjoner?

Markedsføringsloven ble endret i 2009 og det ble etter dette tillat med kjøpsutløsende donasjoner. Norges Innsamlingsråd har vært på jakt etter gode eksempler som gir en bedre forståelse av hva dette går ut på.

2014-04-03
.: Les mer her
Parajett AB

Parajett AB kjøper Andvord Grafisk AS.

Det grafiske IT-foretaket Parajett AB har kjøpt aksjene i det norske selskapet Andvord Grafisk. Andvord Grafisk AS, som ble grunnlagt 1865, er en velkjent bedrift i det norske markedet.

2014-04-01
.: Les mer her
Ine Martinsen_123x244_cropped_116

Ny prosjektleder i NORDMA

I morgen får NORDMA ny prosjektleder. Ine har en bachelor i markedsføring fra London og er straks ferdig utdannet Mac-designer, med andre ord en perfekt kombinasjon for NORDMA. Vi gleder oss!

2014-03-31
.: Les mer her
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.
Lukk