Nye regler for markedsføring via sosiale medier?

Vi har i NORDMA i lenger tid hørt at det jobbes med å få på plass nye, nordiske retningslinjer for markedsføring via sosiale medier. Forbrukerombudsmennene i de nordiske landene har jobbet sammen om dette i en tid.
Illustrasjon: Flickr, kdonovan_gaddy

Et utkast til disse retningslinjene ble før jul sendt på høring i Danmark. Forbrukerombudsmanden i Danmark skriver her at formålet med retningslinjene er å skape klarhet i forhold til hvordan de alminnelige reglene markedsføringsloven skal anvendes for markedsføring i de sosiale mediene.

Forbrukerombudet i Norge har ikke publisert en norsk versjon av retningslinjene. Så vidt vi er kjent med vil disse heller ikke bli sendt på høring i Norge. Vi vet derfor ikke nøyaktig hvordan den norske versjonen av disse retningslinjene vil være. Vi har vel likevel grunn til å anta at de i innhold vil legge ganske tett opp til den danske versjonen. Høringsfristen til det danske utkastet gikk ut i desember i 2011, vi har derfor ennå heller ikke sett den endelige danske versjonen.

I NORDMA følger vi dette arbeidet tett og vi er i løpende kontakt med Forbrukerombudet. Vi har også et godt samarbeid både med Sverige og med Finland i denne saken.

Stikkord for hvilke spørsmål som behandles i utkastet til retningslinjene er:
• Forbudet mot skjult reklame
• Uanmodet elektronisk markedsføring
• Markedsføring overfor barn og unge
• Innholdet av bannerreklamer
• Ansvaret for markedsføringens innhold
• Grenseoverskridende markedsføring

Dersom du vil sette deg inn i det danske utkastet, finner du det her.

Dersom du har kommentarer eller spørsmål til disseretningslinjen ta gjerne kontakt med daglig leder i NORDMA Therese Fevang.
 

NORDMA informerer

Godjul!

JULEHILSEN FRA NORDMA


Tusen takk til alle for et begivenhetsrikt år!

 

LES MER
PcGry

OPSAHL MØTTE NERGÅRD TIL DEBATT

Per Christian Opsahl møtte direktør i Forbrukerombudet Gry Nergård til debatt.

LES MER
callsenter

UNØDVENDIG OG FORFEILET Å INNFØRE FORBUD MOT TELEFONSALG

Forbrukerombudet har i dag gått ut og vurdert å innføre totalforbud mot telefonsalg. Bransjeorganisasjonen NORDMA er helt uenig.

LES MER
Anneli_NY

SKAL LEDE MAX MARKETING MIX-JURYER


Anneli Brodin gleder seg til å ta fatt på oppgaven som jurygeneral for tredje året på rad.

 

LES MER
Ramon tilbake på MMM

RAMON DE LEON TILBAKE PÅ MMM2015!

Møt mannen som tok i bruk og utnyttet teknikken og tenkemåten bak sosiale medier før noen i det hele tatt hadde hørt om Facebook og Twitter.

LES MER
nordma-mmm15

DEN TOTALE KUNDEOPPLEVELSEN

NORDMA vil på MMM 2015 sette søkelyset på «Den totale kundeopplevelsen».

 

LES MER
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.
Lukk