Nye regler for markedsføring via sosiale medier?

Vi har i NORDMA i lenger tid hørt at det jobbes med å få på plass nye, nordiske retningslinjer for markedsføring via sosiale medier. Forbrukerombudsmennene i de nordiske landene har jobbet sammen om dette i en tid.
Illustrasjon: Flickr, kdonovan_gaddy

Et utkast til disse retningslinjene ble før jul sendt på høring i Danmark. Forbrukerombudsmanden i Danmark skriver her at formålet med retningslinjene er å skape klarhet i forhold til hvordan de alminnelige reglene markedsføringsloven skal anvendes for markedsføring i de sosiale mediene.

Forbrukerombudet i Norge har ikke publisert en norsk versjon av retningslinjene. Så vidt vi er kjent med vil disse heller ikke bli sendt på høring i Norge. Vi vet derfor ikke nøyaktig hvordan den norske versjonen av disse retningslinjene vil være. Vi har vel likevel grunn til å anta at de i innhold vil legge ganske tett opp til den danske versjonen. Høringsfristen til det danske utkastet gikk ut i desember i 2011, vi har derfor ennå heller ikke sett den endelige danske versjonen.

I NORDMA følger vi dette arbeidet tett og vi er i løpende kontakt med Forbrukerombudet. Vi har også et godt samarbeid både med Sverige og med Finland i denne saken.

Stikkord for hvilke spørsmål som behandles i utkastet til retningslinjene er:
• Forbudet mot skjult reklame
• Uanmodet elektronisk markedsføring
• Markedsføring overfor barn og unge
• Innholdet av bannerreklamer
• Ansvaret for markedsføringens innhold
• Grenseoverskridende markedsføring

Dersom du vil sette deg inn i det danske utkastet, finner du det her.

Dersom du har kommentarer eller spørsmål til disseretningslinjen ta gjerne kontakt med daglig leder i NORDMA Therese Fevang.
 

NORDMA informerer

VinnereMMM

VINNERNE AV MMM 2015

MMM konkurransen har som formål å fremme og belønne strategisk, kreativ og målbar markedskommunikasjon. Og med dette ønsker NORDMA å gratulerer vinnerne av Max Marketing Mix 2015.

LES MER
AnneliB

ALL TIME HIGH PÅ STUDENTINNLEVERINGER

Anneli Brodin kan stolt konkludere med at det er all time high på innsendelser fra studenter til årets Max Marketing Mix.

LES MER
læravdebeste

LÆR AV DE BESTE!

 

Se videoene av våre foredragsholdere og hør hva de gjør for å skape «Den totale kundeopplevelsen».

LES MER
Nyemedlemmer

VI ØNSKER NYE MEDLEMMER VELKOMMEN

NORDMA ønsker 5 nye medlemmer velkommen.

LES MER
PcGry

OPSAHL MØTTE NERGÅRD TIL DEBATT

Per Christian Opsahl møtte direktør i Forbrukerombudet Gry Nergård til debatt.

LES MER
callsenter

UNØDVENDIG OG FORFEILET Å INNFØRE FORBUD MOT TELEFONSALG

Forbrukerombudet har i dag gått ut og vurdert å innføre totalforbud mot telefonsalg. Bransjeorganisasjonen NORDMA er helt uenig.

LES MER
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.
Lukk